ELEKTROMANYETİK RADYASYONDAN
KORUNMAK İÇİN NELER YAPILABİLİR

Elektromanyetik Radyasyondan korunma artık kolay, güvenli ve ulaşılabilir.

Elektronik cihazların yaydığı elektromanyetik radyasyona bazı teknikler kullanarak en az seviyede maruz kalmak mümkündür.

 

Radisone Radyasyon Koruyucu, sizi ve sevdiklerinizi elektromanyetik radyasyondan  korumak için özel olarak üretilmiştir. Yüksek frekanslı  radyasyon ya da düşük frekanslı  elektrik alana karşı en iyi korumayı sağlar. Tipik uygulama alanları Cep Telefonları, Televizyonlar, Bilgisayarlar, Modemler, Elektronik Ürünler vb. olmakla birlikte yaşama mekanları (yatak odaları, çocuk odaları, salonlar gibi) bütün bir alanın korumasında da kullanılabilen Radisone Radyasyon Koruyucu stickerlar test edilmiş ve onaylı bir üründür.
 

ELEKTROMANYETİK KALKANLAMA

Radisone modern üretim teknolojileri sayesinde çok çeşitli alanlarda  kullanılır. 1 seneye kadar etkin bir koruma ve kalkan sağlayacaktır.

Elektro manyetik dalgalar hayatımızın her alanında bulunmakta ve vücudumuzu etkilemeye devam etmektedir. Bu etkilerden vücudumuzun korunabilmesi amacı ile Radisone Sticker kullanabilirsiniz. Radisone 1960 yılında kurulmus olan Uluslararası Radyasyondan Korunma Komisyonu (ICRP) tarafından geliştirilmiş olan Anti Radyasyon Standardına bağlı olarak özel teknolojisi ve ION içeriği ile geliştirilmiştir. Özel üretimi sayesinde farklı frekans aralıklarında farklı koruma etkinlik alanlarında (dB) %99’dan daha yüksek değerlerde koruma sağlamaktadır.

Radisone Anti Radyasyon Sticker her türlü elektronik cihaz, cep telefonu ve baz istasyonları, radar, TV ve radyo vericileri, kablosuz ağlar, yüksek gerilim hatları, Wi-Fi, trafolar ve benzerlerinin oluşturduğu elektromanyetik dalgalardan korunmak için performansı ölçülebilen mükemmel bir koruma sağlar.

Radisone elektromanyetik dalgaları yansıtan bir ayna gibi çalışır.


Elektromanyetik koruma etkinliği
 

Kalkanlama Teorisi

Kalkanlama terimi elektrik-elektronik mühendisliğinde ekranlama terimi ile açıklanmakta olduğundan bu bölümde kalkanlama terimi yerine ekranlama terimi kullanılmıstır. İstenmeyen elektromanyetik dalgaların olumsuz etkilerinin azaltılması amacı ile yapılan elektromanyetik ekranlama islemleri elektronik cihazların uygun ortam sartlarında çalısabilmeleri için son derece önemlidir.

Ekranlama bir cihazdan içeri (veya dısarı) doğru giren (çıkan) kaçak alanların azaltılması amacıyla kullanılmaktadır. EE (ekranlama etkinliği) veya SE (shieding efficiency) ekranlamanın ne derece etkili olduğunu gösteren bir parametre olup, desibel (dB) olarak ifade edilmektedir. EE değeri asağıdaki formül ile hesaplanmaktadır.

Formülde yer alan “önce” ve “sonra” alt indisleri, ekranlama kalkanı yokken ve varken aynı noktada ölçülen elektrik alan genliğini ifade etmektedir.

Yüksek SE değerleri iyi ekranlama etkinliğini göstermekte, negatif SE ise çınlama (rezonans) yani ekranlamadan çok isaretin kuvvetlenmesi anlamına gelmektedir.


Sekil A. Kalınlığı t olan bir duvarda ekranlama etkinliği bilesenleri.